Lancôme Colour Studio
Macy’s Union Square, San Francisco, CA

This 1,200 SF prototype created for Lancôme’s Colour Studio was the first time that the cosmetics giant combined an open-sell retail strategy with in-depth product demonstrations. The design of the open-sell retail environment creates a lively atmosphere meant to encourage immediate, hands-on interaction between the customer and the product while still enabling Lancôme’s well-trained staff to offer expert service to those who desire more personal attention.

The design merges Lancôme’s open-sell concept with in-depth product demonstrations through an illuminated serpentine wall that unites the irregular configuration of the selling floor. Flowing spatial elements and multiple lighting techniques were used to create various layers of intimacy and translucency to display the product and flatter the customer as she moves from the most public self-service areas for quick makeovers to the more private stations for in-depth consultations.

Project Details

Type
Retail

Size
1,200 SF

Services
Planning
Project Management
Retail Design
Fixture Design
Graphics

Photographer
Peter Paige

Pin It on Pinterest

Share This